divendres, 27 d’abril del 2012

L'Ajuntament denega la instal·lació del miniparc eòlic a l’Albà Vell

Des de la Generalitat de Catalunya es va proposar la creació de miniparcs eòlics i a Aiguamúrcia ens en va adjudicar un: el Miniparc Eòlic Alt Camp IV. Això suposa que ja no es farà el parc eòlic que va proposar el govern anterior de la Generalitat al Pla de Manlleu. El consistori no se l'havia ni tan sols plantejat aquest emplaçament nou. Quan s’ha analizat, s’ha trobat que està dins d'un espai protegit, que és l'Albà Vell. L’arquitecte municipal ha emès un informe negatiu per a la instal·lació del miniparc eòlic, ja que, a més, el castell de l'Albà està classificat com a bé d'interès nacional (BCIN) i la normativa impedeix aquest tipus de construccions en aquests espais.



El promotor del Miniparc Eòlic Alt Camp IV al TM d’Aiguamúrcia és l’empresa GERRSA i proposa la instal·lació de dos aerogeneradors d’energia elèctrica dissenyats per GAMESA, de 4,5 MW cada un, model G136, de 120 metres de boixa i 136 metres de diàmetre.

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia està a favor de l’energia eòlica i dels seus beneficis ecològics i també la conseqüent construcció de tallafocs en zones de muntanya, però sempre respectant les zones protegides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada